Home

 

De methode

ScreenLittle Bridge is een moderne en communicatieve methode Engels voor het basisonderwijs. De methode bestaat voor de leerling uit een kleurrijk leerlingenboek en prachtige software.

Voor de leerkracht bestaat de methode uit het leerlingenboek, de software (die ook in combinatie met het digitale bord is te gebruiken), een uitvoeringe docentenhandleiding met veel tips en lesideeën, en een Resource Download met daarop flashcards en extra oefeningen.

Little BridgeDe methode heeft als uitgangspunt dat het leren van een vreemde taal leuk is. De activiteiten zijn zeer divers en er op gericht dat leerlingen zich snel vertrouwd gaan voelen met de Engelse taal. De methode geeft voldoende ruimte om te kunnen differentiëren. Zo kunnen leerlingen die goed zijn in Engels zelfstandig aan de slag met de software, terwijl u de leerlingen die er moeite mee hebben ondertussen extra kunt ondersteunen.

De methode is zo opgebouwd dat leerlingen aan het einde van het tweede deel mee kunnen doen met het Cambridge ESOL exam for Young Learners Starters. De methode ondersteunt daarna verder ook de hogere levels (Movers na deel vier en Flyers na deel zes). Daarnaast sluit de methode ook aan op de in Nederland gestelde kerndoelen voor het vak Engels in het basisonderwijs.

Hieronder staat een filmpje met meer informatie over de methode. In dit filmpje wordt besproken hoe de methode is opgebouwd en hoe de materialen van Little Bridge kunnen worden ingezet in de klas. Klik op de afspeelknop linksonder in het plaatje om de video te starten.

Wij hebben voor u als leerkracht een selectie aan voorbeeldmaterialen bijeen gebracht. Kijk daarvoor verder op de pagina Evaluatiemateriaal.

cool hit counter